Last days hostel

Door: Louk en Robbert

Blijf op de hoogte en volg Louk en Robbert

20 September 2008 | Verenigde Staten, Santa Barbara

He everyone!

Vanwege het razen van orkaan Ike in Texas hebben onze macbooks vertraging opgelopen. Maar omdat er zoveel weer gebeurd is de afgelopen dagen hebben we de bibliotheek op de campus opgezocht om ons verhaal te doen - en dat terwijl buiten de zon schijnt.

So...where were we...
Even 2 weken terug in de tijd. We zaten net 4 dagen in het hostel en waren de zoektocht naar een kamer op Isla Vista, de studentenwijk naast de campus, net begonnen. Waar we eerst dachten dat dit niet zo moeilijk zou zijn (in een wijk met 18.000 studenten moet er toch wel genoeg kameraanbod zijn?) viel dit toch wel tegen. We kwamen te weten dat sommige mensen al vanaf januari waren begonnen met zoeken en de mensen van het ''housing office'', die studenten helpen met het zoeken van een kamer, waren ook niet echt optimistisch over de kans op een leuke, niet te kleine maar wel goedkope kamer. Ze hadden ons een paar adressen gegeven van appartementencomplexen maar deze bleken allemaal al vol te zitten. Omdat het housing office in het weekend dicht zat besloten we maar in het hostel op het internet naar een kamer te gaan zoeken. Er is een site, craigslist.org, vergelijkbaar met het Nederlandse 'Marktplaats', waarop mensen en organisaties advertenties kunnen zetten voor van alles en nog wat. En dus ook appartementen. Deze site was ons al eerder aangeraden om te gaan zoeken naar een appartement, en we hielden 'm dan ook goed - lichtelijk wanhopig - in de gaten.

Zo kwam het dat ik zondagochtend in het hostel wakker werd en recht in het gezicht keek van een op en top grijnzende Robbert. "VANMIDDAG. NAAR IV. MISSCHIEN HEBBEN WE EEN KAMER".
Robbert was op craigslist wezen kijken en er was net 5 minuten geleden een advertentie geplaatst voor een 1 bedroom appartment op Isla Vista (een 1-bedroom appartment is voor 2 personen). Robbie had meteen gemailed en daarna snel een telefoontje gekregen of we vanmiddag langs konden komen; nou en of dus.

Een jongen genaamd Anthony had de betreffende kamer al gehuurd voor een heel jaar, maar heeft uiteindelijk besloten om toch bij 3 andere vrienden in te trekken. Hij moest wel van zijn lease afkomen, en had dus nieuwe huurders nodig. Zodoende.
De kamer is in een appartementencomplex (foto's volgen nog) en heeft een badkamer, keuken, woonkamer en slaapkamer. Superchill! De huur is 660 dollar per persoon per maand.
Er was echter een probleem: de kamer was ongemeubileerd, dus we moesten zelf meubels regelen.

Daarnaast was er nog iets; als je een contract voor een kamer tekent moet je een co-signer hebben. Dit is een familielid, woonachtig in de VS, die garandeerd dat de personen die de kamer huren financieel capabel genoeg zijn. Godzijdank had Robbert een oom en tante wonen in de VS die dit voor ons wilden doen; nogmaals heel erg bedankt.

Omdat maandag de 15e pas onze move-in date was, hadden we nog een week in het hostel te gaan. Ook deze laatste week was geweldig, hoewel je op een gegeven moment wel zin hebt in een eigen kamer met eigen badkamer, en de nodige privacy. Met z'n 12-en op een kamer slapen wordt je ook wel een keer zat.
Anyway, we hebben nog een hoop mensen leren kennen. Steeds weer liepen er nieuwe mensen binnen uit verschillende landen. We zijn een paar avonden met een groep mensen uit allerlei landen buiten gaan zitten en zo een paar geweldige avonden gehad. Maandag de 8e zijn we naar Sharkeez geweest, samen met twee Oostenrijkse meisjes. Dit is een kroeg in State Street, die op maandag en woensdag 18+ avonden heeft. Je krijgt dan wel als je onder de 21 bent enorme kruizen op je hand getekend, geen alcohol voor ons dus. Supergezellig!
Vrijdag zijn we naar het huis van Annelot, Kristel en Godart geweest. Andere Nederlanders in SB!:) Met Annelot en Kristel hadden we al eerder emailcontact gehad, zij zijn ook in Santa Barbara verzeild geraakt via Ustudy. Anyway, zij hebben het echt heel chill voor elkaar. Ruime kamers met een ongelooflijk grote TV (lucky you). Het was weer supergave avond.
Daarnaast zijn we veel met de staff van het hostel opgetrokken. Een van hen is een knettergekke maar wel heel erg lachen Engelsman, Drew. Hij is tijdens het rondreizen in California zijn portemonnee kwijtgeraakt en omdat hij geen geld meer had, heeft het hostel hem een tijdelijk baantje aangeboden. Briljant.
We hebben echt heel erg gelachen met hem.

Naast ons twee zaten er nog 3 andere jongens voor langere tijd in het hostel: Dan, Dominic en Sergio. De eerste twee zijn gewoon 2 Amerikanen, allebei afkomstig uit San Diego. Sergio is Mexicaans en doet mee aan een uitwisselingsproject met de UCSB. Dan gaat ook naar de UCSB en Domi naar de SBCC. (City College).
Met Domi zijn we vorige zondagochtend naar Sharkeez (sportscafe annex kroeg anex eetgelegenheid) geweest en hebben we - typisch Amerikaans - American Football gekeken. Het hele ding zat vol met schreeuwende mensen die naar in totaal wel 20 televisieschermen konden kijken, waar overal Football op was te zien. Als er iets typisch Amerikaans is dan is het dat wel. Al met al een leuke ervaring.

De hele week zijn we verder vaak naar het strand geweest, en hebben we de rest van Santa Barbara verkend. Het is echt een toffe stad. Je hebt een ''main street'', State St., waaraan de meeste horeca en winkels zitten. Een gezellige en bruisende straat.
Verder hebben we over het algemeen lekker weer met veel zon gehad, op 2 bewolkte dagen na.

Oke, nu zijn we aangeland bij de grote verhuizing van een week geleden naar ons appartement...

helaas helaas stop ik er voor nu ff mee, Robbert en ik moeten boodschappen doen. De belevenissen van afgelopen week beschrijf ik morgen!

Louk

• 21 September 2008 - 14:41

Fleur :

hey jongens leuk om te lezen dat alles nog steeds goed gaat en dat jullie het nog steeds naar jullie zin hebben! morge begint voor jullie het echte werk college's huiswerk en studeren heel veel suc6 en ik hoop snel wat foto's te zien van jullie huisje!
    dikke kus fleur

• 22 September 2008 - 11:10

Bart:

Dikke shit:D
    Zitten wij hier al bijna met onze winterjasjes aan en al 3 weken aan het zwoegen op ons werk:P
    Waar ik nu ook maar weer mee bezig moet, veel plezier daar nog!
    Gr Bart