Spring Break

Door: Louk

Blijf op de hoogte en volg Louk en Robbert

20 April 2009 | Jamaica, Negril

Nu ik weer een verhaal aan het typen ben, besef ik me opeens dat hoe langer je ergens zit, hoe minder je de neiging hebt om alles op te schrijven en te vertellen omdat je er gewend aan raakt. Dit blog is het levende bewijs daarvan, aangezien de laatste post alweer van 1 maart is, anderhalve maand geleden. Het betekent echter niet dat we niets meer meemaken, integendeel! Er valt weer genoeg te vertellen over de afgelopen weken.

Te beginnen met het eind van winter quarter en de daaropvolgende spring break!

Het eind van ons kwartiel naderde, een kwartiel dat zoals eerder gezegd behoorlijk anders was dan het eerste. Er ging meer tijd op aan studeren, met als gevolg dat we ons ook steeds meer ‘echte’ UCSB studenten gingen voelen. Koffie of Jamba Juice in het University Center, boekje erbij, lezen in het zonnetje, vervolgens ‘readings notes’ maken...studeren a la UCSB stijl.

Aan het eind van het kwartiel kwam Hans voor een week langs, om te checken of wij daadwerkelijk wel iets uitvoerden hier! Haha. Het was een erg gezellige week; we zijn naar een LA Lakers game geweest in LA (erg indrukwekkend, big-up voor Kobe Bryant, de sterspeler van het team), gechilled in Malibu nabij LA, en gewoon lekker rondgehangen. Tegelijkertijd kwam Lexy, een vriendin van mijn neef die in Boston hockeyt en studeert langs. Zij had spring break en wilde graag de west coast uitchecken. Zo gezegd zo gedaan!

Ondertussen waren we nog steeds druk bezig waar we onze spring break zouden doorbrengen. Spring break is een zeer populaire vakantie tussen de winter en spring kwartielen: veel Amerikaanse studenten grijpen deze vakantie aan om helemaal los te gaan op een exotische locatie. De typische locaties zijn Florida (Fort Lauderdale) en Mexico (Cancun). Vanwege de drugs oorlog die momenteel gaande is in Mexico, werd er echter gewaarschuwd om daar vooral niet je spring break door te brengen. Andere locaties die wij in gedachten hadden waren Hawaii en Cuba. Vanwege het Amerikaans embargo jegens Cuba was dat ook geen optie. Uiteindelijk bleven we doorzoeken naar bestemmingen in de Caribbean en kwamen we uit op Jamaica!

Samen met onze Duitse buurman en goede vriend Oliver gingen we direct na de laatste final (eindtentamen) op weg naar LA LAX, om onze vlucht richting Jamaica te pakken. De goedkoopste vlucht die we konden vinden zou ons van LA via Pittsburgh, Pennsylvania, en Charlotte, North Carolina, naar Montego Bay op Jamaica zou brengen. Als je dit checked op maps.google.nl dan zie je hoe onlogisch die route is!
Na een lange en vermoeide reis kwamen we in de ochtend aan op Montego Bay, Jamaica. Transport richting ons hostel hadden we op aanraden van datzelfde hostel geregeld via Clive’s Transport. En gelukkig, er stond inderdaad iemand op ons te wachten op het vliegveld. We kregen een Red Stripe (het lokale bier) aangeboden terwijl we aan het wachten waren op het busje. Heerlijk, eindelijk weer eens een legaal biertje! Tegelijkertijd werd ons - hoe typisch! - ook een behoorlijk portie wiet aangeboden. Ondanks aandringen (“Yeah mon this is the best ganja of Jamaica mon!”) sloegen we het aanbod beleefd af. Dat we in de loop van de week nog heel veel vaker aanbiedingen zoals deze moesten afslaan wisten we op dat moment nog niet.
Het hostel was behoorlijk karig ingericht (inderdaad, wederom het goedkoopste dat we konden vinden als budget-studenten), maar de locatie maakte flink wat goed! We zaten enkele meters van het strand af, heerlijk.
De rest van de week hebben we ons vermaakt aan het strand, hebben we een aantal keren een bezoek gebracht aan een van de mooiste cafe’s ter wereld (Rick’s Cafe) en hebben we nog een avontuurlijke trip gemaakt naar een reeks mooie watervallen in het binnenland, een riviertour (met krokodillen!) en een bezoek aan een ongelooflijke bar midden in de zee.

Robbert heeft veel van dit alles vastgelegd op zijn camera en er een filmpje van gemaakt, via deze link op YouTube te bekijken: http://www.youtube.com/watch?v=3vuQ2aE2d4Y .

Hoewel we (helaas) geen wilde Spring Break parties hebben meegemaakt (de meeste Amerikanen hadden Spring Break al gehad), kunnen we terugkijken op een hele gave week. Check de foto's op picasaweb.google.com/Robbertbrouwers !

Helaas, toen we zongebruind en wel terugkwamen, was het tijd om afscheid te nemen van Oliver, onze travelmate een van onze beste vrienden hier die er al sinds september was. We hebben hem 's avonds naar het vliegveld in Santa Barbara gebracht en daar afscheid genomen. Gelukkig woont ie behoorlijk dichtbij in Duitsland, dus van de zomer gaan we hem sowieso terug zien. En ondertussen maken we hem jaloers door hem regelmatig te laten weten dat we weer eens naar het strand zijn geweest!;)

• 21 April 2009 - 10:00

Tim:

weer een vet verhaal(Y) ben jaloers hoor;)

• 21 April 2009 - 16:42

Fleur :

Hi Boys! wederom weer een leuk verhaal! ik ben wel erg jaloers op dat studeren van jullie! klinkt leuker/relaxter als het studeren hier!veel plezier nog
    dikke kus fleur

• 26 April 2009 - 22:15

Youri:

It's fuckin pouring rain here! Op zulke momenten ga ik me dan maar weer vergapen aan al jullie avonturen. Heeft er in ieder geval iemand zon. En ik moet met je praten neef, dus kom op skype :D

• 09 Mei 2009 - 01:59

Annelot:

Haha jongens wat een mega cool verhaal! En dat filmpje, te ontspannen echt! Hoe gaat 't verder op school? Arie van die branden, hoop dat jullie niet te dichtbij zitten! Maar tot over 10 dagen!! gaan we chillen :D kuss

• 10 Mei 2009 - 22:24

Ken: