Bosbranden & Beach
Door: Louk
Blijf op de hoogte en volg Louk en Robbert
24 November 2008 | Verenigde Staten, Santa Barbara
Verder stonden er nog twee lange lessen van bovenstaande vakken op het programma.
Toen we onze Web Marketing les op donderdag 13 november na de pauze weer inliepen, hadden een aantal studenten opeens andere dingen aan hun hoofd. Via internet konden we zien dat er een bosbrand in Montecito was uitgebroken. Montecito is een klein plaatsje dat tegen Santa Barbara aan ligt, meer in de heuvels. De populatie bestaat voor een groot deel uit multimiljonairs, en de bebouwing uit kapitale villa’s. Beroemdheden zoals Oprah Winfrey en Michael Douglas hebben er een villa. Nou waren onze klasgenoten geen miljonairs, maar een deel van hen woonde wel in Santa Barbara en de brand verspreidde zich volgens de laatste berichten razendsnel. Dit was mede te danken aan zogenaamde ‘’ghust winds’’, krachtige winden die ‘s avonds opsteken en de brand enorm aanwakkerden. Na de les reden we naar huis, en het was ongewoon warm buiten. Hoe groot zou de brand zijn? Thuis zetten we de tv aan en kwamen we te weten dat de elektriciteit in Santa Barbara deels was uitgevallen en dat de brand nog steeds snel verspreidde. Ondertussen brandden er al enkele tientallen kapitale villa’s tot de grond toe af. Meer en meer brandweerlieden waren onderweg vanuit LA en andere plaatsen in Californië.
Naarmate de avond vorderde bleek men langzamerhand de brand onder controle te krijgen. Tenminste, de brand had Santa Barbara net niet bereikt. Wel waren een dikke 5.000 mensen geëvacueerd, en zijn er in totaal zo’n 20 gewonden gevallen.
De volgende dag werd de materiële schade pas goed zichtbaar: een dikke 200 huizen, grotendeels villa’s, waren verwoest en de brand had bijna 2000 acres land verbrandt. Uiteindelijk duurde het nog bijna 3 dagen voordat de brand helemaal onder controle was.
De dagen erna bleef het lekker weer, zo rond de dertig graden en zonnig. Zelfs voor Californië was dit warmer dan normaal voor de tijd van het jaar. We besloten daar maar eens even lekker van te profiteren. Zaterdagochtend, na een avond uitgaan, ging de wekker al om 8 uur ‘s ochtends. Ik had afgesproken om met Christian en Ansgar naar het strand te gaan, en misschien een poging tot surfen te ondernemen. Helaas bleek dit er niet in te zitten, het water was ontzettend koud en heel lang kon je er zonder wet-suit, wat ik in tegenstelling tot de anderen niet had, niet in liggen. Wel hebben we een ontzettend chill dagje aan het strand bij de universiteit gehad. Naarmate de dag vorderde kwamen er meer surfers naar het strand toe. Oliver en Anja, nog twee internationale studenten die we hier hebben leren kennen, kwamen ons ook gezelschap houden. Aan het eind van de dag was ik zelf zo enthousiast geworden van het zien van al die surfers, dat ik meteen besloot een wet-suit aan te schaffen. Leren surfen hadden we allebei al eerder als doelstelling gepland voor dit jaar, nu gaat het er een keer van komen.
Zaterdagavond gingen we met een groep van 15 man naar de nieuwe Bond, Quantum of Solace. Ondanks een matige film toch een gezellige avond gehad.
De dag daarna zou het weer 30 graden worden. Tijd om weer naar het strand te gaan dus! Dit keer niet vroeg eruit gegaan, vanwege de voorgaande nacht die was geëindigd in meerdere beerpong partijen. De rest van de dag op het strand gevoetbald, beetje gebodyboard, en genoten van een schitterende zonsondergang.
De laatste week is het iets meer aan het afkoelen. Zo rond de 18 graden, winterse temperaturen. Het is echt bibberen soms. ;)
We hebben onze laatste lessen gehad en zijn in afwachting van onze cijfers. Ook is het binnenkort weer tijd om nieuwe vakken te kiezen. We gaan kijken of het mogelijk is om toch ook reguliere vakken te kunnen volgen. Misschien kunnen we iets voor elkaar krijgen of ons een les in bluffen.
Daarnaast richten we ons nu op de volgende trip: San Fransisco!
Donderdag is het namelijk Thanksgiving, de Amerikaanse feestdag die iedereen met familie en vrienden doorbrengt, en met heel veel eten (en de beroemde kalkoen).
Robbert en ik rijden met Tammy naar een plaatsje dichtbij San Fransisco, Pleasonton (hoe Amerikaans wil je het hebben) en zullen daar met Tammy’s familie Thanksgiving vieren. Daarna gaan Rob en ik naar SF om daar enkele dagen in een hostel door te brengen en natuurlijk de stad te verkennen.
Dat was het dus weer. Volgend bericht zal verslag doen over onze avonturen in San Fransisco!
25 November 2008 - 11:30
Ken:
wat een gebibber:) Wir sind ingeschneuet:') -
25 November 2008 - 17:30
Manuel:
Eeh Louk n Robberttt! ik heb ff up-ge-catcht met lezen, hehe!
Super die verhalen joh, jullie maken echt wat mee daar, niet normaal
te vet gewoon!!!
Als je thuis komt gaan we zeker een x beerpongen haha:D
HAHAH dat verhaal over die gays, te geniaal gewoon wahaha:P
ook complimenten voor het schrijven joh, het leek net alsof ik ook in de VS was, misschien moet je je carriere maar als schrijver voortzetten :P zal je vast wel goed af gaan;)
en dat Halloween, echt heel sick. Super vet lijkt me dat zon groot feest en zo veel chicks enzo, echt die Sweet 16 chicks daar of niet:P Die fotos zijn btw zwaar hard geworden hehe!! maja heb ik al verteld op msn :P
Cool zon lezing over klimaatverandering, hebben wij nu ook met de studie! Niks voor geitenwollensokken!:P
HAHA ik heb zo hard gelachen om die streakers!! Hoe hard is dat joh 2 tegelijk. Hoeveel dollar zou dat geschoven hebben :p
En die Obama vs Mccain-strijd, geweldig om daar zo live bij te zijn. jullie zitten ook wel net op het goede moment in de VS he ;) maar ik ben het er unaniem mee eens dat veel mensen niet eens weten waar ze over praten en maar wat roepen. Zelfs als hier in Nederland verkiezingen zijn gebeurt het, van die papagaaien die de rest maar nadoen. Je moet trouwens de (nieuwe) Southpark aflevering checken over Obama vs McCain!! Seizoen 12. Die is echt TE geniaal!!!
Ooh nu ben ik nog jaloerser, surfen... lijkt me ook zooo vet om te kunnen!!! En helemaal in Californie, echt zon exotisch oord stel ik mij dan voor, haha hoe relaxed!! (geologisch gezien zitten jullie natuurlijk ook op een zeer interessante locatie:P:P)
De nieuwe Bond film ook gezien, inderdaad misschien een beetje matig maar ja, een standaard Bondfilm, ik vond m op zich wel vet hoor!
En die bosbranden, dat was hard! Ik moest nog aan jullie denken want het was hier ook op het nieuws!!! En ik heb je laatst ook nog een keer n sms gestuurd maar weet niet of die is aangekomen?.. Maja wat erin stond vertel ik wel een x op msn, echt te komisch was dat.
En je mag niet klagen joh!!! 18 graden en bibberen?! Sjonge jonge het sneeuwt hier joh! Verkeersproblemen etc, je kent het wel! Haha maar wel vet dat het eindelijk sneeuwt.
Super vet, San Francisco! Veel plezier daar!! Jullie cruisen zo mooi de westcoast af, keep on goin'!
Spreek je vast nog wel binnenkort op msn, en oja had je al gezien he mijn facebook, heb ik nu ook ff aangemaakt :P! Laterrr Manuel
(hopelijk is de layout een beetje goed) -
01 December 2008 - 11:34
Sanne:
Dag heren,
Alles goed nog steeds goed daar dus, mooi! Ik had het meeste al een beetje van Fleur gehoord maar het blijft leuk om de verhalen te lezen.. 18 graden is nog steeds om jaloers op te zijn! Hier vriest het :S Robbert kijk je al een beetje uit om de familie weer te zien?
Kus Sanne -
01 December 2008 - 11:58
Fleur:
Hey Boys! leuk om te horen dat het nog steeds allemaal goed gaat! maar idd zoals sanne al schreef het vriest hier!! dus 18 graden is lekker warm voor ons haha! tot snel
dikke kus
fleur -
04 December 2008 - 08:46
Robert:
Hadielouk, Heb geen idee wat beerpongen is maar klinkt goed. Leuk dat je zo'n fraai verslag maakt. Jammer dat ik er nu pas achter kom hoe gemakkelijk dat allemaal op het scherm te toveren is. Morgen gaan we naar Tubbergen, we zullen aan je denken. En alvast een fijne verjaardag. En oh ja: houdt de brievenbus in de gaten. Adres 6721 collegio road apt31 klopt nog steeds neem ik aan?
Vrgr, Robert -
05 December 2008 - 10:06
Louk:
Jep, adres klopt nog steeds! We gaan zaterdag Sinterklaas skypen dus ik zie jullie nog live dit weekend :-D -
07 December 2008 - 15:32
Chriss:
18 graden.. (trekt een chin chan hoofd)
ben ook al zo jaloers op jullie weekelijkse stranddagen! -
09 December 2008 - 13:00
Bart:
Ik ben het met manuel's verhaal eens!
En louk gefeliciteerd!(K)